KAŞ EKİMİ
Bakışlarınıza anlam katmanın en kalıcı yolu kaş ekimidir. Kaşlar kazalar, travmalar, yanıklar ve bazı dermatolojik rahatsızlıklar sonucu kaybedilebilirler. Kaşlar ifademizin belirginleşmesinde, yüzün boyut ve ifade kazanmasında oldukça etkilidir. Kozmetik sektörünün gelişimiyle birlikte kaşlarından memnun olmayan, seyrekliği bulunan ya da kaza, yanma, hastalık gibi nedenlerle kaşı çıkmayan kişiler için birçok yöntem ortaya çıktı. Kaş ekimi sayesinde artık kaşlar çok daha kalın ya da şekilli hale gelebiliyor.
Kaş ekimi yaptırmak isteyen kişi önce doktor ile bir muayene gerçekleştirir. Hastanın istediği kaş yapısını oluşturmak için; kaç adet kök alımına ihtiyaç olduğu, operasyondan sonra nasıl bir kaş görünümü gerçekleştirileceği, örnek çizim uygulaması ile netleştirilir ve operasyon planlaması yapılır. Hastanın operasyon öncesi bir hafta süre ile kan sulandırıcı etkisi olan ilaç, yeşil çay kullanmaması ve son 48 saat alkol almaması önerilir. Operasyon günü hasta, tok karnına gelir ve önce tahlilleri yapılır ve sonrasında kaş çizimleri ve kaş ekim operasyon planlaması netleştirilir. Kaş ekimi operasyonu; Lokal anestezi altında gerçekleştirilir işlem 3-4 saat kadar sürer. Kaş ekiminde ense bölgesinden alınan kökler kullanılır. Alınan kökler tek tek belirlenen açı ve şekil doğrultusunda ekilir. Bu köklerin nakil edilecek bölgeye belirli bir açı ve belli bir yönde yerleştirilmesi gerekir. Saç kökleri ciltten 45 derece açı ile çıkar. Kaşlar ise çok farklıdır. Ciltten yaklaşık 10-15 derecelik bir açı ile çıkarlar. Kaşın iç bölgesinden yukarıya doğru, ortaya geldikçe yere paralel ve kaşın dış kısmında ise hafifçe aşağıya yönelmiş bir şekle sahiptirler. Kaş ekimi sırasında greftlerin ekileceği kanal sayısını maksimuma çıkartmak gerekir.
Kaş Ekim uygulaması; kalıcı ve doğal bir görünüm arzu eden kişiler için en doğru yöntemlerden biridir. Kaşların, yüzün en önemli bölgelerinden biri olması nedeniyle ekim işlemi oldukça titizlikle, yüzün şekli ve hasta istekleri baz alınarak yapılmalıdır. Kaş yapısına göre greft sayısı belirlemeye dikkat edilmelidir. Kaşın şekli de dikkate alınarak, kanalların yönleri doğru belirlenmelidir. Doğal kaş ekimi görünümü için tekli kök alımına dikkat edilmelidir. Ekim sonrası kaş bölgesinde hafif kızarıklık ve kabuklanma görülür. Kaş ektirme sonrası dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri, bu kabukları elle sökmeye çalışmamaktır. İlk gün su ile temastan kaçınılmalı, darbeye karşı korunmalıdır. İlk günler ekilen kaşlar hassas ve dökülmeye eğilimli olacağından oldukça dikkat edilmelidir. İkinci gün, hasta ilk yıkamaya gelir. Hastanın ekim işlemi gerçekleştirilen kaş bölgesine yıkama işlemi yapılır ve hastaya 10 gün süresince, nasıl yıkama işlemi gerçekleştirileceği bilgisi verilir. Hasta operasyon sonrası onuncu gün kontrole davet edilir. İlk ekimin ardından kaşlar cılız olabilir, 3 ay sonra çıkmaya başlar. Yaklaşık 7-8 aylık bir süreç sonunda kaşlar son şeklini alır. Şunu da unutmamak gerekir ki kaşlar ekildikten sonra tıpkı saçlar gibi 15 gün sonra dökülmeye başlar. 3 ay kadar dökülme süreci devam eder. 3. aydan sonra kaşların dökülmesi söz konusu değildir. kaşlar zamanla çok daha kalın ve doğal duracaktır. Ekimin ardından kaşın tam şeklini almasının belli bir süre alacağının bilincinde olmalıdır. Ekilen kaşın doğal uzama sürecine girmesiyle birlikte oldukça doğal ve yoğun kaşlara kavuşulabilir.
Kaşlarında dökülme ve kaş kaybı yaşayan kişiler tarafından sıklıkla tercih edilen Angelus Aesthetica merkezinde uyguladığımız Kaş Ekimi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Ön Muayene Randevusu İçin
İletişim Doldurun