Boyun germe, boyun bölgesindeki estetik sorunların iyileştirilmesinde kullanılan cerrahi bir uygulamadır. Çene altı bölgesi gıdı olarakta tanımladığımız bir bölgedir. Yaşın ilerlemesi ve yerçekiminin etkisiyle tüm dokular gibi gıdı dediğimiz bölgedeki deri derialtındaki kas ve yağ dokularıda aşağı doğru sarkmaya başlar. Gıdı bölgesi kilo alımlarında da yağların toplandığı ilk yerdir. Bazı hastalarda vücut şişmanlığı olmadığı halde gıdı bölgesi aşırı yağlı olabilir. Bu durumda hastanın olduğundan daha kilolu, yaşlı ve yorgun görünmesine neden olur. Boyun bölgesi, yüz gibi yaşlanma belirtilerinin ilk olarak hissedildiği bölgelerin başında geliyor. Ayrıca genç yaşlarda olmasına rağmen, genetik sebeplerden veya kilo alıp vermeye bağlı olarak gelişen boyun sarkmalarını gözlemleyebiliriz. Boyunda gevşemiş, sönük balon görüntüsü, fazlalık yağ dokusu, yerçekimine yenik düşmüş kas yapısı, hindi boyun olarak tabir edilen deformiteler ve belirgin gıdık yapısı, boyun germe operasyonlarının belli başlı konuları arasında yer alır. Sıkı ve gergin bir boyun hemen her zaman gençlik, enerjik görünme ve güzellik göstergesidir. Boyun bölgesindeki sarkmalar hem kadın hem erkeklerde genellikle göz çevresi ve yanaklardan daha da fazla göze çarpmaktadır. Yüz gençleştirme amacı ile başvuran hastaların hemen hemen çoğunun ilk şikayetçi oldukları bölgeler boyun bölgesidir. Moda fotoğraflarına bakıldığında gergin ve köşeli hatlara sahip olan modellerin tercih edildiği görülmektedir. Özellikle kadın modellerde boyun bölgesi öne çıkarılmaktadır.
Boyun germe ameliyatında kulak önünden kulak memesine uzanan, oradan da kulak arkasında dönen bir kesi yapılır. Yüz ve boyun derisi serbestleştirilir. Mimik kaslarının ihtiva eden yüzün yumuşak dokusu dikişler ile yukarı doğru asılır. Derinin fazlası çıkartılarak kulak önü ve arkasındaki kesiye dikilir. Çene altında gıdı bölgesinde yağ toplantısı varsa liposuction ile alınır. Boyun bölgesindeki dikine bantlar çene altından yapılan 3-4 cm’lik bir yatay kesi ile serbestleştirilir ve birbirlerine dikilerek boyunda bir iç korse oluşturulur. Boyun derisindeki sarkma alt çenesi küçük ve geride olan kişilerde daha erken yaşlarda belirgin hale gelir. Çene ucuna konulan protezler ile çenenin belirginleştirilmesi boyun germe işlemi sırasında yapılabilir. Böylece yüz profili de restore edilmiş olur. Ameliyat genel anestezi altında yapılmaktadır.
İlk gece yüksek yastık ile hafif oturur pozisyonda yatmak ödemlerin önlenmesi açısından önemlidir. Ertesi gün eğer yerleştirildilerse drenler çekilir. Buz uygulaması iyileşme sürecini hızlandırır. Ameliyatın 2. günü taburcu olunur. Taburcu olurken takmak üzere bir güneş gözlüğü getirilebilir. 1 haftada yüz ve göz kapaklarındaki dikişler alınır. 10. günde saç içindeki metal dikişler alınır. Ameliyattan 2 gün sonra banyo yapılabilir. Yüzde yaklaşık birkaç hafta içinde düzelen bir hissizlik olması normaldir. Makyaj yaparken, saçlarınızı tararken kibar hareketler kullanın. Hastanın pansumanı açılır ve hasta taburcu edilir. Yaklaşık iki hafta kadar yüzde şişkinlik ve hafif morluklar olması normaldir. Bu süre boyunca özel bir yüz korsesi kullanılır. İki hafta sonunda eğer erimemişler ise geride kalan dikişler alınır. Ameliyat sonrası beşinci günde hastanın yüzünü yıkamasına izin verilir. Şişliklerin inmesi ile ameliyatın olumlu sonuçları görülmeye başlanır. Seyrek olmakla birlikte, boyun germe operasyonu sırasında ya da sonrasında kanama problemi ile karşılaşılabilir. Operasyon sonrasında kanama olursa, acil drenaj tedavisi veya kan transfüzyonu gerekebilir. Ameliyat sonrasında enfeksiyon genellikle beklenmez. Nadiren de olsa, enfeksiyon gelişecek olursa, ek antibiyotik tedavisi veya cerrahi müdahale gerekebilir.
Angelus Aesthetica merkezinde uyguladığımız;
kendinizi daha iyi hissedeceğiniz boyun germe işlemi
için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Ön Muayene Randevusu İçin
İletişim Doldurun