GÖZ KAPAĞI ESTETİĞİ

Bilgi almak istiyorum

GÖZ KAPAĞI ESTETİĞİ

GÖZ KAPAĞI ESTETİĞİ

Göz kapağı estetiği alt ve üst göz kapaklarına uygulanan, sarkmış deri ve fazla kas dokusunun çıkarılması ve göz çevresi dokularının gerdirilmesine yönelik plastik cerrahi uzmanı tarafından yapılan cerrahi uygulamalar bütünüdür. Göz kapağı estetiği üst kapakta, alt kapakta veya her ikisinde de yapılabilir. Göz kapaklarının görünümünü iyileştirmek veya göz kapaklarınızla ilgili yaşadığınız fonksiyonel problemleri gidermek istiyorsanız göz kapağı cerrahisi gözlerinizi çevreleyen alanı canlandırabilir. Göz çevresi yaşlılık etkilerinin en belirgin olduğu alanların başında geliyor. Yoğun iş temposu ve gıdalardaki değişimler gibi pek çok nedene bağlı olarak fiziksel yıpranmalara daha genç yaşlarda maruz kalabiliyoruz. Göz kapağı düşüklüğü, göz altlarındaki torbalanmalar, göz çevresi kırışıklıkları, kaz ayakları  bu yıpranmalar ve deformasyonlar arasında sayılabilir.

Göz kapağı ameliyatı genellikle sedasyon da uygulanan lokal anestezi altında yapılır. Hastanın genel anestezi altında tam olarak uyumuyor olması hem hasta açısından daha konforlu ve güvenli hem de doktor açısından hastanın kooperasyonuna ihtiyaç olduğu anlar için daha uygundur. Gözkapakları hareketli dokular olduklarından burun veya memenin aksine cerrah operasyon esnasında hastadan gözlerini açıp kapatmasını, aşağı yukarı bakmasını isteyebilir ve gerekli simetri ayarlarını kontrol edebilir.

Operasyonlar süre olarak uygulanacak yönteme göre değişse de 1-2 saat içerisinde sonlandırılır. Üst kapaklar ve alt kapaklar aynı seansta veya ayrı ayrı düzeltilebilir. Hasta genel anesteziye maruz kalmaz. Sadece anestezik etkisi bulunan krem ilgili bölgeye uygulanır ve bölgenin uyuşması hedeflenir. Ardından cihaz yardımıyla lazer atışı gerçekleştirilmektedir. Herhangi bir kesi uygulanmamakta, dikiş atılmamaktadır. Ameliyat sırasında kanama eğilimini arttırma riski nedeniyle aspirin ve antibiyotik gibi ilaçların işlemden en az 15 gün önce kullanımı bırakılmalıdır. Yara iyileşmesini geciktirdiği için sigara ve diğer tütün ürünlerinin kullanımına da aynı şekilde 2-3 hafta önce son verilmelidir. Beklenmeyen etkilere yol açabileceği için bitkisel takviye edici ürünler de bu süreçte alınmamalıdır. İşlem sonrası dinlenirken birkaç yastıkla başın yüksekte tutulması ödemin daha az olmasına yardımcı olur. İşlem sonrası ilk günlerde, göz çevresinde gerginlik, batma, yanma şeklinde şikâyetler olabilir. Basit ağrı kesicilerle bu şikâyetler giderilebilir.

Operasyon sonrasında, kesi hattına ince bantlar yapıştırılır ve göz kapaklarınızın çevresine nemli pamuk veya gazlı bezler ile pansuman yapılır. Ameliyat sonrası dönemde göz çevresine buz uygulaması oluşabilecek morluk ve şişlikleri azaltmak açısından oldukça önemlidir. Bu süre içerisinde başın yüksekte tutulması ve özellikle ilk gün için ağır fiziki aktivitelerden kaçınılması gereklidir. Yağlandırıcı merhem ve soğuk kompresler uygulanabilir ve bazı durumlarda prosedürünüz tamamlandıktan sonra gözleriniz gazlı bezle gevşek bir şekilde kapatılabilir. İyileşme sürecinde ilk olarak ilaç, soğuk kompres ve merhem ile kontrol edilebilen bazı şişlik, çürük, tahriş, göz kuruluğu gibi rahatsızlıklar olabilir. Kesi yerinde tahriş de mümkündür .Operasyon sonrası hastalar süratle normal hayatlarına dönerler. Hastalar genelde ameliyat sonrası 2-3 gün sonra dışarı çıkabilir sosyal hayatlarına devam edebilirler. Ancak ağır aktivitelere, ağır fiziksel aktivite gerektiren mesleklerde dikişler alınana kadar en azından bir hafta 10 gün istirahat daha uygun olacaktır. İyileşmeyi takip eden dönemlerde uzun yıllar gözkapakları yeni yapılarını ve sağlıklarını koruyacaktır bu da operasyonların avantajlı kısımlarından birisidir. Ağır sporlara yaklaşık 2- 3 hafta ara vermek gerekir. Makyaj dikişler alındıktan 1-2 hafta sonra yapılabilir.

Angelus Aesthetica merkezinde uyguladığımız;

 

fazla kas dokusunun çıkarılması ve göz çevresi dokularının gerdirilmesine yönelik Göz Kapağı Estetiği

 için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Ön Muayene Randevusu İçin 

İletişim Doldurun