GÖĞÜS ESTETİĞİ
Göğüs estetiği; plastik ve estetik cerrahinin en sık yapılan ameliyatlarından biridir. Genellikle silikon meme protezleri yardımı ile yapılır. Bu operasyonda meme boyutları silikon implantlar yardımı ile artırılır. Kadınlar çeşitli sebeplerden bu operasyona ihtiyaç duyarlar; hamilelik sonrası meme hacmindeki azalmadan, göğüsler arasında hacimsel farklılıktan, kanser cerrahisi sonrası meme rekonstrüksiyonunda, memelerinin küçük olduğunu düşünen kadınlarda vücut hatlarındaki orantısızlığı, özellikle kalça-göğüs oranını düzeltmek için, tıbbi ya da kozmetik nedenlerle yerleştirilen meme implantlarının (protezlerinin) eskimesi, özelliğini kaybetmesi veya o bölgede bir sıkıntı yaratması nedeniyle değiştirilmesi gerektiği için. Dolgun, dik ve uygun boyuttaki göğüs, kadın güzelliğinin en önemli öğelerinden biridir. Yapısal olarak veya gelişimsel faktörler nedeniyle göğüslerin arzu edilenden daha küçük, daha büyük veya sarkmış olması; kişinin yaşam kalitesini düşüren psikolojik problemlere neden olabilir. Yaşlanmaya bağlı olarak göğüs dokusunun yer çekimine yenik düşmesi sonucunda göğüslerin sarkması neredeyse kaçınılmazdır.
Göğüs büyütmek için kullanılan ve göğüs silikonu olarak da bilinen meme protezleri şekil, içerik ve yüzey yapısı açısından bazı ayrımlara tabi tutulur. Yuvarlak protezlerin yatay ve dikey taban çapları birbirine eşittir. Damla protezlerde dikey çap, yatay çaptan biraz daha uzun olup, protezin yüksekliği alt kutupta üst kutuptan fazladır. Yüzey yapısına bakıldığında ise protezler yüzeyi düz ve pürtüklü protezler olarak iki gruba ayrılmaktadır. Meme protezleri seçilirken hastaların beklentileri ile vücut yapıları birlikte değerlendirilir. Memenin ameliyat öncesi şekli, doku kalınlığı, derinin sıkılığı, meme başının yerleşimi vb. tüm faktörler hekim tarafından değerlendirilir ve hastaya bu konularda bilgi verilir. Tüm bu detaylı muayene sonrasında hastaya yerleştirilecek olan silikon meme protezinin boyutu yaklaşık olarak belirlenebilir. Silikon meme protezlerinin hem dış kabuğu hem de kabuk içerisindeki jel madde, silikon yapılıdır. Silikon meme protezleri uzun ömürlüdür, patlama veya sızdırmaya karşı son derece dirençlidir. Silikon meme protezleri vücuda yerleştirildikten sonra vücut onu kendine ait bir doku gibi görerek kapsül denilen bir yapı ile çevreler ve hasta genellikte ameliyat sonrası içerde silikon olduğunu hissetmez. Her kesinin kendine göre üstünlükleri ve zayıf noktaları vardır. Meme başı çevresinde yapılan kesi areola adı verilen kahverengi kısmın çevresinde oldukça küçük bir yara izi ile iyileşmekle birlikte teknik olarak süt kanallarına yakın bölge olduğu için süt kanallarının hasar görme riski vardır. Meme altı kesisinde ise meme bezine ve süt kanallarına hiçbir zarar gelmediği gibi; meme altı oluğuna oturan belli belirsiz bir yara izi ile iyileşme gerçekleşir. Memenin göğüs duvarına yapışma yerinde anomali varsa bu girişimde bu da rahatlıkla düzeltilebilir.
Cerrahi sonrası göğüslere elastik bandaj ve gaz ile pansuman yapılır. Cilt altında sıvı birikmesini önleyen küçük silikon borular 1. ya da 2. gün çıkartılır. Operasyondan sonraki ilk 2 gün ağrılı olabilir ancak kuvvetli ağrı kesiciler sayesinde bu ağrı en aza indirilir. Bandajlar 2. ya da 3. gün çıkartılır ve cerrahi sutyene birkaç hafta devam edilir. Yeni dikiş materyalleri sayesinde alınması gereken dikiş miktarı azalmıştır. Cerrahi sonrası cilt kurulukları için antibiyotikli kremler kullanılır ancak dikiş hatları kuru tutulmalıdır. Cerrahi sonrası ilk mensturasyonda göğüslerde ağrı ve şişme görülebilir. Yara kenarlarında hafif kabuklanma olması ya da pembe renkli sıvı çıkması normaldir. Ani oluşan ağrı, şişme, morarma gibi şikayetlerde doktora haber verilmelidir.
Meme dokusu kadın güzelliğinin önemli bir parçasıdır. Bu nedenle Angelus Aesthetica merkezinde uyguladığımız Göğüs Estetiği için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Ön Muayene Randevusu İçin
İletişim Doldurun